A versenyről

I. Győr Balloon Fiesta

I. Győr Balloon Cup
és
40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokság

I. Győr Balloon Fiesta

Az idei nemzeti bajnokságnak és fiesztának Győr városa ad otthont 2021 július 7 és 11 között, rengeteg színes hőlégballont varázsolva a város egére. Mivel a rendezvény nyitott, így a versenyzők egyaránt érkezhetnek a határokon belülről és kívülről is.
A versenyrepülésekre csütörtöktől szombatig reggel és este, illetve vasárnap reggel kerül sor. A repülések során a hőlégballon pilótáknak a közös, vagy egyéni felszállást követően különböző pontossági feladatokat kell teljesíteniük, amelyekkel pontokat szerezhetnek.
A legtöbb pontot elérő pilóta – legyen külföldi vagy hazai – elnyeri az I. Győr Balloon Cup első helyét, emellett a legjobb helyezést elért magyar pilóta lesz 2021 nemzeti bajnoka.

2021. JÚLIUS 7-11

A versenyfeladatok lehetnek virtuálisak és fizikaiak is. A fizikai feladatok hatalmas célkeresztekre történő látványos célradobásokat jelentenek a város különböző, emblematikus helyszínein, míg a virtuális feladatokat a magasban teljesítik a pilóták.
A versennyel párhuzamosan hőlégballon fieszta is zajlik majd. A fiesztára jelentkező pilóták pontokat ugyan nem gyűjtenek, de kedvtelésből ugyanúgy teljesíthetik a feladatokat.

A rendezvény Győr Város Önkormányzata, a Győr Projekt Kft., a GoBalloon és a MolnAir Ballooning együttműködésében valósul meg.

A rendezvény fővédnöke Dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere.

Támogatóink

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata