Véget ért az I. Győr Balloon Fiesta

Az elmúlt napokban különleges látványban volt része annak aki Győrbe látogatott, mivel a városban zajlott az I. Győr Balloon Fiesta és a vele egyidőben megrendezett 40. Magyar Nemzeti Hőlégballon Bajnokság.

Összesen 18 ballon vett részt az eseményen, közülük 12-en a versenyen méretették meg magukat, míg 6-an úgynevezett fieszta pilóták voltak, akik magáért a repülés öröméért voltak itt. A versenyre külföldről is érkeztek csapatok, 2 holland, egy olasz és egy szlovén pilóta is megtisztelte eseményünk.

A Magyar Nemzeti Bajnoki címet végül szoros versenyben Molnár Péter hódította el – immár harmadszor -, Németh Zoltán és Garab Szabolcs előtt. A nemzetközi versenyen, pedig Jan Oudenampsen diadalmaskodott. A verseny eredménylistája itt tekinthető meg.

Hajtó Péter önkormányzati képviselő a díjátadó után elmondta: nagyon jó dolog, hogy egy ilyen esemény a városba jött.

Több ezer fotót lehetett látni a közösségi médiában a hőlégballonokról, fantasztikus esemény és kiváló kezdeményezés volt – méltatta a képviselő a rendezvényt. 

A ballonok versenyével egyidőben zajlott a városban a 3 folyó, 1 sziget, azaz a 31! Összművészeti Ifjúsági Fesztivál is. Hajtó Péter kiemelte: Győr visszavárja a hőlégballonokat, és a 31! fesztivál mindig jó keretprogram lesz erre a megmérettetésre.

Molnár Péter az esemény egyik szervezője és versenyzője elmondta, hogy szeretnénk hagyományt teremteni a versennyel és megköszönte a város támogatását is akik nélkül nem jöhetett volna létre az esemény. Győr nagyon jó versenyhelyszín és reméljük jövőre is találkozunk és sikerül újra hőlégballonokkal megszínesíteni a város egét.